Het talent van schilderen en tekenen bij kinderen bevorderen - tips voor ouders


De meeste kinderen genieten aanvankelijk van krabbelen op papier met een pen. Ze oefenen het schrijven van hun namen, schilderen golvende lijnen en cirkels, en later ook huizen, hun familie en dieren. Niet alle kinderen worden uiteindelijk getalenteerde schilders of streven zelfs een artistieke carrière na. Niettemin moeten ouders de artistieke vaardigheden van hun kinderen bevorderen om fijne motorische vaardigheden en creativiteit te trainen. Hoe dit werkt, leren geïnteresseerde ouders in de volgende paragrafen.

Heeft mijn kind een gave voor schilderen en tekenen?

Ouders, die de talenten van kinderen willen promoten, moeten al vroeg op de signalen van hun beschermelingen letten. Elk kind heeft verschillende sterke punten en de meeste ontwikkelen zich in de loop van de tijd. Een kind dat op jonge leeftijd veel wilde tekenen, kan later een atleet worden en vice versa. Kortom, de kans op het hebben van een kind dat graag schildert en boven het gemiddelde vaak erg hoog is, maar het creëert een talent op dit gebied. Natuurlijk is het ook logisch om de kleine kunstwerken van je eigen kind te vergelijken met de resultaten van andere kinderen die zich op een vergelijkbaar ontwikkelingsniveau bevinden. Dit maakt het gemakkelijk om te beslissen of het kind een speciaal talent op dit gebied heeft of niet. Als ouders een artistiek talent bij hun kind vermoeden, moet dit specifiek worden bevorderd, zodat het kind zijn creativiteit en fijne motoriek kan trainen en zijn talent verder kan ontwikkelen.

De juiste omstandigheden zorgen voor meer plezier in schilderen en tekenen

Allereerst heeft een kind ruimte nodig om te kunnen schilderen. Als elke keer de eettafel in de woonkamer moet worden opgeruimd zodat het kind kan schilderen, verliest het snel het verlangen. Daarom moet elk kind een klein hoekje van het personage beschikbaar hebben. Hiervoor zijn kindertafels en kinderdraaistoelen. Maar ook speciale Maltische, bijvoorbeeld bij livingo.de worden aangeboden in verschillende varianten, zijn geschikt voor kleine artiesten. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei ontwerpen en kleuren die kinderen helpen om te gaan zitten of vragen. Schilderborden, die het mogelijk maken de "kunstwerken" snel weg te vegen, zijn voor veel kinderen ook beter dan eenvoudig papier en potloden. Bovendien hebben de kinderen natuurlijk ook geschikt gereedschap nodig om te schilderen. Ouders moeten pennen kiezen die goed zijn voor de kleine kunstenaars en kiezen voor scheurbestendig, sterk papier.

Vroege oefening: bevorder artistiek talent met geschikte spellen

Op de basisschoolleeftijd kunnen ouders geen kunstwerken van hun lievelingen verwachten. Desondanks kunnen ze hun artistieke talent en de vreugde van het schilderen al specifiek versterken. In het bijzonder creatieve spellen zoals "Paint-by-numbers" templates of nummerafbeeldingen, waarbij de kinderen de afzonderlijke nummers moeten verbinden om cijfers te krijgen. Kleurboeken bevorderen ook artistieke vaardigheden. Naast de kunstlessen bieden veel basisscholen aanvullende cursussen aan waarin de kleintjes na school nog kunnen tekenen om hun talent verder te verfijnen.

Geduld is belangrijk

Met al deze maatregelen kunnen ouders het artistieke talent van de kinderen versterken, maar ze kunnen ook veel vernietigen. Als een kind tijdens het schilderen gefrustreerd is, willen ouders hen misschien aanmoedigen om verder te leren, zodat ze niet altijd meteen opgeven. Vaak helpt het dan om de kleintjes te laten zien hoe ze de stap die hen moeilijker maakt, beter onder de knie kunnen krijgen. In geen geval mag het kind worden gedwongen door te gaan. Dus in het ergste geval kan het het plezier van schilderen en tekenen volledig verliezen, wat wenselijk zou zijn, noch in het belang van het kind, noch vanuit het perspectief van de ouders.


is een project van ClipartsFree.de
© 2012-2022 www.ClipartsFree.de - Gratis clipart, afbeeldingen, gifs, wenskaarten