Verfraai documenten stijlvol en snel


Of het nu gaat om uitnodigingen, cd-hoesjes of wenskaarten en flyers, er zijn veel redenen om een ​​document in Microsoft Word zo aantrekkelijk mogelijk, maar ook snel te ontwerpen. De sjablonen en pagina-indelingen die al in het programma zijn opgenomen, zijn enerzijds hiervoor ideaal, maar vele andere elementen kunnen er ook voor zorgen dat het eindresultaat overtuigend is en zich onderscheidt van de massa.

auch clipartAfbeeldingen zijn een ideale manier om documenten snel en gemakkelijk te verfraaien of om een ​​bijzonder interessante blikvanger te plaatsen. Iedereen die met Microsoft Word werkt, kan hier al een grote selectie aan displays gebruiken, maar er zijn ook veel andere bibliotheken zoals de "Open Clip Library" of natuurlijk een kijkje op Clipartsfree.de om de perfecte foto te ontdekken. Gebruikers moeten echter altijd letten op de exacte aard van de copyrightbeperkingen, omdat niet elke clipart zonder problemen en voor elk doel kan worden gebruikt.

Doe je zelf cliparts?

Cliparts Trouwens, met een beetje vaardigheid kun je het zelf doen, maar vaardigheden in tekenen en schilderen worden aanbevolen. Het voordeel van deze zelfgemaakte afbeeldingen is vooral dat in zo'n geval de auteursrechten duidelijk omschreven zijn, want in zo'n geval liggen deze natuurlijk bij de maker zelf. Wil je je speciaal gemaakte clipart beschikbaar maken voor het grote publiek, download ze dan gewoon onder een zogenaamde gratis licentie hoog.

Kleine symbolen voor de juiste blikvanger

Tekstverwerkingsprogramma's hebben meestal ook de mogelijkheid om kleine symbolen te gebruiken die bijvoorbeeld als opsommingstekens kunnen worden gebruikt. In feite maakt het niet uit welke versie van Word het is, het proces ziet er altijd als volgt uit:

Plaats de cursor waar u het symbool wilt invoegen. Roep het menu "Invoegen" op en selecteer het commando "Symbool". Het dialoogvenster Symbool verschijnt, met daarin alle symbolen die u voor verschillende doeleinden kunt bedenken. Daarvoor moet

  • Er moet echter een ander lettertype worden vermeld in het bovenste gedeelte van het tabblad, zoals Wingdings of Webdings. Nadat het nieuwe lettertype is geselecteerd, kunt u eenvoudig schakelen tussen alle beschikbare tekens.
  • De vele verschillende symbolen zijn bijvoorbeeld pijlen, smileys, vinkjes of telefoonsymbolen die bepaalde tekstgedeelten interessanter maken of de aandacht vestigen op bepaalde feiten.
  • Als het juiste symbool is gevonden, dubbelklik er dan op en het wordt op de juiste plaats ingevoegd.

Tip: Recent gebruikte symbolen zijn bijzonder gemakkelijk in te voegen in Word, omdat ze automatisch onder in het dialoogvenster verschijnen voor verdere selectie.

Negeer geen hardware

Als het gaat om het optimaliseren van een Word-document, is de uiteindelijke afdruk ook niet geheel onbelangrijk, op voorwaarde dat de tekst wordt verzonden of op een andere manier wordt gebruikt. Er moet daarom voor worden gezorgd dat cliparts en andere media-elementen van goede kwaliteit zijn en niet volledig wazig worden weergegeven op het afgedrukte resultaat. Enerzijds kunnen de printerinstellingen, waarbij met veel individuele factoren en kwaliteitsrichtlijnen rekening wordt gehouden, helpen, maar anderzijds moet ook de hardware kloppen. Een goede printer van een bekende fabrikant als bijvoorbeeld Dell biedt zeker een beter resultaat dan de scherp geprijsde goedkope printer van de discounter, maar gebruikers moeten ook inkt en toner in de gaten houden. Herbouwde toners voor Dell-printers zijn in dit opzicht een goede investering en zijn ook verkrijgbaar tegen lagere prijzen dan het originele product. Het is trouwens ook belangrijk of aanbevolen voor een goede resolutie om vectoren te gebruiken voor grafieken, cliparts en afbeeldingen. Omdat deze het onverslaanbare voordeel hebben dat ze continu kunnen worden vergroot zonder gegevensverlies en ook gemakkelijk kunnen worden gecomprimeerd of vervormd.

Uiteraard zijn de genoemde punten niet alleen geschikt voor eenvoudige Word-bestanden of andere elementen, ook online, bijvoorbeeld op uw eigen website, zorgen speciale karakters, afbeeldingen en nog veel meer voor een interessante en aansprekende eerste indruk. Het maakt in principe niet uit of de teksten rond een politiek of technisch onderwerp draaien of dat er louter een serieuze presentatie van een bedrijf wordt aangeboden, de artikelen dienen in ieder geval stilistisch goed en taalkundig correct te zijn en ook de juiste presentatie is doorslaggevend. Consumenten consumeren content eenvoudigweg op een fundamenteel andere manier op internet of onderweg. Dit werd ook bepaald door een onderzoek van het contentplatform outbrain, dat de criteria onderzocht volgens welke gebruikers in Europa nu online content waarnemen. Maar om inhoud überhaupt te onderscheiden van de massa, moet deze eerst dienovereenkomstig worden voorbereid om technische beperkingen zoals kleine schermen te overwinnen. De volgende punten zijn vooral belangrijk waarop webmasters zich moeten oriënteren:

  • Snelle oriëntatie door een duidelijke structuur van de inhoud
  • Voor het scherm geschikte regel- en tekstlengtes
  • Een gebruiksvriendelijke navigatie waarmee u kunt klikken of scrollen
  • Aanvullende informatie uit andere, interessante bronnen

Lijn- en tekstlengte

In de lay-out van tijdschriften en kranten zou geen enkele redacteur er ooit aan denken om niet aan de norm te voldoen met betrekking tot kolommen en regels; dit zou op dezelfde manier moeten worden behandeld met online teksten. Meerdere kolommen met een relatief korte kabellengte zijn optimaal. Qua webdesign was dit in de beginjaren echter alleen mogelijk met behulp van tabellen, dus de meeste websites bestaan ​​uit enkelkoloms teksten. Aangezien het nu echter mogelijk is om CSS-eigenschappen te gebruiken om veel verschillende lay-outs met meerdere kolommen te ontwikkelen, kan en moet dit feit van tijd tot tijd worden gebruikt. Maar zelfs vandaag de dag vertrouwen veel webmasters nog steeds op het ontwerp met één kolom en beweren zelfs dat hetzelfde beter geschikt is om op het scherm te lezen.

De beslissing hangt echter eigenlijk af van verschillende factoren. Volgens een studie van het Software Usability Research Laboratory hebben meerdere kolommen de voorkeur wanneer de schermbreedte toeneemt, terwijl langere regels de leessnelheid verhogen, terwijl kortere regels het begrijpend lezen bevorderen. Een kabellengte van 45 tot 65 lijnen is dus optimaal. Conclusie: er is in dit geval niet één beste oplossing, in plaats daarvan zouden webontwerpers zich meer moeten concentreren op het aanbieden van flexibele oplossingen die zich aanpassen aan het gebruikersgedrag.

is een project van ClipartsFree.de
© 2012-2022 www.ClipartsFree.de - Gratis clipart, afbeeldingen, gifs, wenskaarten