Dit is hoe een goede PowerPoint-presentatie wordt gemaakt

Afbeeldingen voor presentatie

Geweldige PowerPoint-presentaties kunnen mensen wegvagen, hen vertrouwd maken met ingewikkelde processen of producten en diensten verkopen. Slechte daarentegen slagen er ook in om in het geheugen te blijven - maar niet zoals de maker van de presentatie zich voorstelt. Als u echter op de volgende punten let, kunt u een geweldige PowerPoint-presentatie maken die weergeeft waarvoor deze is ontworpen.


Rond het podium af met een goede visualisatie

Zo'n presentatie wordt meestal gebruikt om een ​​onderwerp op te fleuren. Het moet de spreker een beetje afleiden en zich concentreren op het visuele. Lezingen, seminars en vele andere urenlang relatief droge zaken kunnen immers snel eenzijdig worden. Een briljante PowerPoint-presentatie kan helpen om het publiek enthousiast te maken voor het kernonderwerp en hen tegelijkertijd de belangrijkste punten te geven. Dankzij de combinatie van horen en zien is inhoud gemakkelijker te begrijpen en gemakkelijker te onthouden.

Om de onderneming überhaupt te laten werken, heeft deze een goede presentatie nodig. Zelfs als de spreker jarenlange ervaring heeft met het duidelijk en grafisch formuleren van wat er gezegd wordt, kan het gebeuren dat een slechte presentatie alles wat positief is overschaduwt. Het publiek zelf blijft alleen achter met stukjes van het eigenlijke onderwerp. In plaats daarvan praten ze over de gebruikte cliparts. Het is dus belangrijk om een ​​"rond" ding te maken.


Afbeeldingen die gratis kunnen worden gebruikt

Cliparts, bewegende GIF's of kleine tekenfilms kunnen veel toevoegen aan een PowerPoint-presentatie. Maar het mag niet overdreven zijn. Bovendien maakt het nu deel uit van het proces om ofwel te vertrouwen op absoluut gratis clipart, afbeeldingen en GIF-animaties, of om er veel geld voor uit te geven om ze wettelijk te kunnen weigeren. Zeker in het professionele veld ontkomt de maker van presentaties er niet aan om een ​​vergoeding te betalen voor afbeeldingen die commercieel worden gebruikt.

Voor exclusief privégebruik, bijv. Voor verjaardagsuitnodigingen, persoonlijke documenten of wenskaarten, kunnen in ieder geval de cliparts, strips, afbeeldingen en GIF's gemaakt door onze grafische afbeeldingen en illustratoren gratis worden gebruikt.


Presentaties online

Door de corona-pandemie verschuift de handel van veel naar online. Het thuiskantoor heeft prioriteit en steeds meer mensen doen hun dagelijkse taken via internet. Ook in het kader van seminars, medewerkersbeoordelingen of trainingen zijn de online PowerPoint-presentaties een populair stilistisch apparaat.

Een lezing of cursus die online wordt gehouden, vereist echter eerst een stabiele en krachtige internetverbinding. Alleen met een solide upload kan ervoor worden gezorgd dat wat er wordt gezegd correct in beeld en geluid wordt verzonden. Iedereen die hier alleen kan terugvallen op een relatief lage internetsnelheid, heeft misschien geen problemen met de transmissie alleen, maar zal de klanten waarschijnlijk irriteren. In zoverre is een Internet tarief vergelijking niet alleen handig, maar bespaart ook onnodige problemen. Want hier vindt u de perfecte en betaalbare internetverbinding voor individuele behoeften. Het is belangrijk dat mensen die professioneel met anderen moeten praten, de prestaties van internet niet in gevaar brengen als de communicatie op deze manier verloopt.

Ook hier kunt u werken met PowerPoint-presentaties die cliparts of GIF zijn opgewaardeerd. Natuurlijk moet de maker het niet overdrijven met de afbeeldingen en animaties. Toch brengen grafische afbeeldingen vaak inhoud beter over dan pure tekst - vooral in 2020. Het geheel kan ook worden bewezen door studies die herhaaldelijk aantonen dat het gebruik van afbeeldingen de aandacht van het publiek vergroot.

Bovendien slaat de cliparts veel woorden op de individuele "dia" op. Op deze manier maakt de spreker het zijn toehoorders gemakkelijker om de informatie op te nemen en ook verduidelijkt met een visualisatie. Zelfs cijfers en ingewikkelde relaties kunnen vaak beter worden geabsorbeerd zonder na een paar minuten verloren te gaan.


Technieken om waarde toe te voegen aan een presentatie

Naast de eerder genoemde cliparts, cartoons, iconen en GIF's, kunnen andere “tools” helpen om een ​​PowerPoint-presentatie “verteerbaar” te maken voor de luisteraar. Een mogelijkheid is om het college of seminarie te verrijken met korte videoclips. Zinvolle, goed geoefende video-inhoud kan al snel voor een beetje ontspanning zorgen en inhoud in een passend licht presenteren. Zelfs YouTube-video's kunnen nu eenvoudig in PowerPoint worden ingevoegd.

Effect helpt ook om het publiek te binden. Naast verschillende ontwerpmogelijkheden die u zelf kunt uitvoeren, is er de layout-ontwerper. Hiermee hoeven alleen de tekst en de juiste afbeeldingen te worden toegevoegd en wordt er een lay-out van gemaakt. Wat achteraf niet helemaal klopt, kan vervolgens handmatig in PowerPoint worden aangepast.

De laatste techniek die op dit punt wordt genoemd, is het gebruik van de PowerPoint-app voor Android-, Windows- of iPhone-apparaten. Dit kan worden gebruikt om folies te wisselen zoals een klassieke afstandsbediening. Ook is het mogelijk om snel op zaken te wijzen. Zelfs het maken van geheel nieuwe PowerPoint-presentaties is een optie met de app.


is een project van ClipartsFree.de
© 2012-2022 www.ClipartsFree.de - Gratis clipart, afbeeldingen, gifs, wenskaarten