Een bedrijf starten op het gebied van design: creatieve geesten starten hun eigen bedrijf


Er zijn tegenwoordig nog maar weinig bedrijven die een ontwerper inhuren om de komende projecten te verzorgen. Ze betrekken freelancers voor een baan, een project, een opdracht. Als gevolg hiervan voelen steeds meer ontwerpers zich genoodzaakt een bedrijf te starten. De meeste beginnen al heel vroeg met een deeltijdse zelfstandige onderneming, vaak al tijdens hun studie. Anderen beginnen met een opleiding en volgen een of meer stages voordat ze aan een zelfstandige beginnen. Voor velen is zelfstandig ondernemerschap in het begin erg moeilijk, maar op de lange termijn word je er gelukkiger van. Vaste werknemers hebben meer vrije tijd, meer vakanties en zijn nog steeds minder tevreden met hun werkzame leven dan hun zelfstandige collega's. Secretaris Illustratie, Illustraties, Grafisch, Strip, Stripverhaal

Elk begin is moeilijk

Veel ontwerpers voldoen aan hun kwaliteitsnormen en leven voor hun ambacht en hun vrijheid. Dit kan gemakkelijk een probleem worden bij het starten van een bedrijf, omdat ze zich minder bezig houden met zakelijke problemen, maar ze zijn belangrijk. Vragen over prijsonderhandelingen of marktpositionering kunnen niet of onvoldoende beantwoord worden. Dat zal zijn, is het meest voorkomende antwoord, dat in de loop van de tijd wordt gevonden. Het is echter belangrijk om precies deze vragen te beantwoorden om met succes een eigen bedrijf te starten.

Jumpstart voor ontwerpers

In de pre-startfase maakt de ontwerper eerst een businessplan. Daarin maakt hij gedetailleerde berekeningen van zijn kosten. De meeste vinden dat het starten van een bedrijf bepaalde financiële risico's met zich meebrengt. Om deze hindernis te overwinnen, is het belangrijk om te weten welke mogelijkheden er zijn om startupfinanciering veilig te stellen en voldoende geld op te halen. Het is een uitdaging om de financieringsvorm te vinden die het beste past bij het bedrijfsmodel en de opstartfase.

De zaadfase

In de pre-startfase staat de ontwikkeling van het bedrijfsmodel op de voorgrond. De ontwerper ontwikkelt een verhandelbaar bedrijfsconcept, waarin hij zijn eigenaardigheden, zijn unieke verkoopargument duidelijk uitwerkt. Er zijn zoveel ontwerpers op de markt dat de klant de keuze heeft. Als u precies weet waar uw sterke punten liggen, kunt u punten scoren met uw potentiële klanten. In de pre-opstartfase is het zinvol advies te vragen. De creatieve geest mist vaak het gevoel van ondernemend denken.

De opstartfase

De opstartfase gaat over de concrete basis en wordt afgesloten met een duurzaam bedrijfsconcept. Het is de wettelijke basis. De focus ligt op het vinden van klanten en financiële planning voor de nabije toekomst. Lenen kan ontbrekende middelen aanvullen, er zijn verschillende opties beschikbaar. Een mogelijkheid is het opnemen van een lening op afbetaling. Meer informatie vindt u hier. Een andere optie is om een ​​zakelijke engel te vinden of te zoeken naar geschikte financieringsprogramma's.

Gebruik subsidieprogramma's

Bank clipart gratis Er zijn verschillende financieringsprogramma's beschikbaar om startende ondernemingen te ondersteunen. Er zijn subsidies, leningen, eigen vermogen of garanties. Landelijk is KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau) het aanspreekpunt voor het verstrekken van middelen. Het IHK en het Expert Forum van het Federale Ministerie van Economische Zaken en Energie zijn beschikbaar voor vragen over de verschillende financieringsprogramma's. Ze helpen de bankgesprekken voor te bereiden en te informeren over de verschillende financieringsmogelijkheden. Hier zijn de bijbehorende contactgegevens beschikbaar.

Tips voor het oprichten van ontwerpers

Business Concept

De ontwerpindustrie is zeer competitief. Om in dit bedrijf te slagen, is het noodzakelijk om zich te onderscheiden van de massa met zijn concept. Welke toegevoegde waarde heeft de klant met de ontwerper? Hoe onderscheidt de ontwerper zich van de concurrentie? Tegelijkertijd is het belangrijk om naar de toekomst te kijken, welke ontwikkelingen te verwachten zijn, welke trends al herkenbaar zijn en waar de industrie de komende jaren naartoe gaat.

Bereken kosten

Voor de financiën, alleen de inkomsten van de oprichters zijn verantwoordelijk. Zelfs tijdens de opstartfase zijn er kosten, zoals voor een computer, de software, marketing, visitekaartjes, een website en de oprichting zelf.

Professionele hulp

Een bedrijf starten is niet voor iedereen gemakkelijk. Vooral creatieve mensen hebben vaak geen idee hoe ingewikkeld het kan zijn. In het bijzonder belastingen, boekhouding, administratie en financiën. Aangezien veel valkuilen hier verborgen kunnen zijn, moeten onafhankelijke ontwerpers in een vroeg stadium een ​​belastingconsulent zoeken en zich uitgebreid informeren over de komende onderwerpen.

Uurtarief instellen

Veel freelancers vinden het moeilijk om een ​​uurtarief voor hun werk in te stellen. Het grootste aandeel van meer dan 50 procent vraagt ​​voor zijn werk een uurtarief van 30 tot 50 Euro. Er zijn ook ontwerpers die veel minder eisen: ongeveer twee procent van de ontwerpers werkt voor minder dan 15 Euro. Het uurtarief van 15 tot 30 Euro vereist iets minder dan 12 procent van de ontwerpers. Dat is echter niet voldoende om alle kosten te betalen die een zelfstandige moet betalen. Deze omvatten ziektekostenverzekeringen, pensioenen of particuliere ongevallenverzekeringen. Bijna 20 procent van de ontwerpers verdient 70 Euro en meer.

Professioneel en serieus uiterlijk naar buiten toe - huisstijl

Zodra de ontwerper zijn bedrijf is begonnen, is het tijd om aan uw eigen imago te werken. In de loop van de oprichting valt dit vaak buiten de boot en wordt het niet als belangrijk beschouwd. Dit is een grote fout, vooral voor oprichters in de ontwerpsector. Met een eigen bedrijfsontwerp (CD) adverteert de ontwerper zichzelf. Het is het eerste wat een potentiële klant waarneemt. Ontwerpers moeten hun eigen creatie maken logos en wees voorzichtig met uw eigen cd. De huisstijl wordt extern bepaald door visuele elementen. Ze geven informatie over de persoon van de ontwerper, waar hij of zij voor staat en wat deze ontwerper precies doet. Uw eigen logo, een bijzonder lettertype en de kleuren zijn het begin van uw eigen huisstijl. In de toekomst volgen advertenties, deurbordjes, zakelijke documenten, voertuigen, websites en natuurlijk de aanwezigheid op social media.is een project van ClipartsFree.de
© 2012-2022 www.ClipartsFree.de - Gratis clipart, afbeeldingen, gifs, wenskaarten