Marketing voor visuele kunstenaars


Meer mensen dan ooit werken in hun vrije tijd als beeldend kunstenaar - met als doel kunst tot hun middelpunt van het leven te maken. Maar om dit te laten werken, moeten ze ook kunnen leven van kunst. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als de creatieven zichzelf weten te vermarkten - welke klant moet kunst kopen als hij het niet weet? In dit artikel wordt uitgelegd hoe artiesten marketing kunnen doen zonder dat dit aanzienlijke extra kosten met zich meebrengt.

Het internet is een geweldige manier voor kunstenaars om hun profiel te vergroten. Het maakt niet uit een website laten maken door Websitebutler of gebruik sociale media om jongeren aan te spreken - hier zijn veel kansen.

Hoe goed is mijn kunst?

Voordat kunstenaars er zelfs maar over nadenken om een ​​breder publiek te bereiken met hun werken, is het noodzakelijk om in zelfreflectie te treden en zichzelf een paar vragen te stellen. Omdat voordat anderen de kwaliteit van het werk kunnen beoordelen, u het zelf opnieuw moet doen. Vrienden en collega's hebben hun eigen werk al geprezen? In orde, maar dat betekent niet noodzakelijk dat de kunst goed is. Vanwege hun persoonlijke relatie met de kunstenaar hebben ze altijd een iets strakkere blik.

Daarom is het logisch om internetportals zoals ShowYourArt te gebruiken, waar gebruikers hun werk kunnen uploaden en beoordelen. Als er een positieve reactie is, kun je eigenlijk de volgende stap wagen.

Kan ik full-time kunst maken?

Of je van beroep een fulltime kunstenaar kunt worden, hangt in de eerste plaats af van de financiële reserves. Of om de markt van de kunst alleen succesvol en loopt parallel aan een gereglementeerd beroep - het probleem: Als u kiest voor deze route, verlies je veel tijd om te kijken naar de passie en bedienen marketing. Hoe dan ook, de beslissing moet goed doordacht zijn. Omdat in een permanent bestaan ​​nauwelijks iets goeds kan worden gecreëerd.

Het artiestenprofiel is de sleutel

Er zijn veel, vele schilders, beeldhouwers en andere visuele kunstenaars. Maar velen, zelfs als ze technisch goed zijn en onberispelijke producten produceren, worden nauwelijks opgemerkt. Dit is vaak niet alleen te wijten aan slechte of onbereikte marketing, maar ook aan het feit dat ze het profiel missen.

Elke creatieve persoon moet voor zichzelf denken aan welke kenmerken van zijn werk hij of zij gewaardeerd wil worden. In welke stijl ben ik uniek? Wat voor soort kunst is er alleen met mij?

Gebruik internet

Het internet is absoluut de beste bondgenoot van beeldend kunstenaars en kunstenaars in het algemeen. Omdat nergens een betere manier is om uw eigen afbeeldingen gemakkelijker en verder te verspreiden. Hier zijn enkele concrete tips voor zelfmarketing:

Maak een webpagina

Niet alleen bedrijven in alle soorten en maten hebben vandaag een website nodig. Ook en vooral, met name, over beeldtaal hebben werkende kunstenaars behoefte aan een dergelijke uitstraling. Waarom is dat? Welnu, websites zijn tegenwoordig een visitekaartje. Bovendien combineren ze verschillende informatie die aantrekkelijk kan zijn voor potentiële kopers van de kunstwerken. Ze leren dus meer over het werk, de persoon achter de projecten.

En het beste van alles: op een goed gemaakte site zie je meteen de stijl van het werk.

Het probleem: niet iedereen heeft de vaardigheden van een webdesigner. U moet dus ofwel een website maken met behulp van modulaire systemen of u kunt dure bureaus inhuren. Vanwege hun exploitatiekosten zijn dit natuurlijk niet echt goedkope aanbiedingen.

Goedkoop en toch zeer competent, een website kan worden gemaakt door Websitebutler. De specialisten hebben een AI ontwikkeld die hen dagelijkse taken en hogere kosten bespaart voor hun klanten. Daarnaast is het mogelijk om de pagina's te onderhouden - als een artiest zou je je graag willen wenden tot andere taken.

Social Media - De visuele speeltuin

Een website is belangrijk. Maar minstens zo belangrijk, vooral als je jongeren wilt aanspreken, is om sociale media te gebruiken. Wie beschouwd op verschillende platforms, verschillende social media opties op Xing Facebook en Instagram, wordt beloond, omdat de meeste van hen doen veel visuele stimuli - dezelfde stimuli die wil kunst te gebruiken.

Klassieke benadering - de galerij analoog en digitaal

Het contact met een klassieke kunstgalerij, die het eigen werk uitdraagt, is nog steeds een van de belangrijkste methoden om kunst voor de man of de vrouw te vinden. Haken: Eerst moet je natuurlijk zo'n galerij vinden die de werken tentoonstelt. Als een galeriehouder echter vertrouwen heeft gewonnen en in het werk gelooft, kun je misschien meerdere afbeeldingen bij hem passen.

In de tussentijd vinden dergelijke processen echter ook digitaal plaats - sommige portals bieden hun diensten aan en verkopen kunst aan derden. Dit heeft natuurlijk enkele voordelen van de analoge galerij, maar er zijn ook netwerkmogelijkheden, waarbij de website en sociale media dezelfde koppelingen toevoegen.

Tentoonstelling lokaal in restaurants

Een andere oude favoriet van kunstmarketing is het tentoonstellen van eigen werken in restaurants, cafés en bars. Als je de eigenaar van zo'n plek kent, kan je zeker met elkaar praten, of dit het ene of het andere werk van zijn keuze in zijn bedrijf niet wil vertonen. En zelfs als aspiranten niemand kennen - het zoeken naar adressen die het werk van kunstenaars tentoonstellen kost niets, net als een oproep. Als iemand de gesprekspartner verwijst naar de eigen verschijningen op internet, kan hij zelfs naar een afwijzing kijken en laat zeggen.

Conclusie

De juiste mix van digitale en analoge zelfmarketing is absoluut het allerbelangrijkste voor artiesten. Als werk aan populariteit wint, is de stap naar het afdrukken van posters, ansichtkaarten en T-shirts een optie om meer geld te verdienen met je eigen passie. In elk geval is een zeker instinct vereist, niet alleen bij het maken van schilderijen, maar ook bij de marketing van kunstenaars als het gaat om de creatieve verkenning van marktpotentieel. van

is een project van ClipartsFree.de
© 2012-2022 www.ClipartsFree.de - Gratis clipart, afbeeldingen, gifs, wenskaarten