Gebruik stripelementen op websites - Tips voor webmasters


piraten foto's In het moderne professionele leven zijn websites wat visitekaartjes waren - en nog wat meer. Bijna geen enkel bedrijf, freelancer of zelfstandige kan zonder, want wie vandaag de dag niet op internet te vinden is, heeft doorgaans een duidelijk concurrentienadeel ten opzichte van zijn concurrenten. Dit inzicht verspreidt zich steeds meer en zorgt ervoor dat het aantal homepages toeneemt, ongeacht het gebied. Volgens NM Incite is het aantal blogs alleen al tussen 2006 en 2011 wereldwijd meer dan vervijfvoudigd. Figuur 5: Elementen in de stijl van een strip kunnen een website een heel bijzonder leven geven.

Iedereen die het onderwerp al serieus heeft behandeld, weet echter dat het niet voldoende is om een ​​homepage te hebben. Om ervoor te zorgen dat het zijn doel vervult, moet het zo gebruiksvriendelijk, aantrekkelijk en informatief mogelijk zijn. In veel gevallen loont het ook als uw eigen homepage zich positief onderscheidt van andere websites in hetzelfde gebied, bijvoorbeeld door de fantasierijke vormgeving. Een manier om dit te doen is door middel van stripboekelementen.

Waar kunnen komische elementen in een website op zinvolle wijze worden gebruikt?

Bij het maken van een homepage is het belangrijk om duidelijk te zijn over de doelen en doelgroep. Het hangt er ook van af welk ontwerp geschikt is voor de pagina. Komische elementen kunnen een website aantrekkelijker maken, maar alleen als ze bij het onderwerp passen en correct worden gebruikt. Ze zijn bijvoorbeeld geschikt in de volgende gevallen:

  • Websites van artiesten, zoals ontwerpers, fotografen of illustratoren
  • Blogs die de voorkeur geven aan humoristische of satirische onderwerpen of popcultuur of jeugdcultuur in het algemeen.
  • Pagina's waarop een product op een levendige manier moet worden geadverteerd.
  • Websites die de voorkeur hebben boven een jong publiek.

Als je komische elementen wilt gebruiken in verband met serieuze onderwerpen, moet je bekend zijn met dit type ontwerp en artistiek ambitieus zijn. Kant-en-klare clipart lijken hier snel misplaatst. Aan de andere kant kunnen verfijnde en artistiek verfijnde komische elementen effectief zijn in een breed scala aan contexten.

Volgens een interessant artikel op tn3.de is het doel van komische elementen en scroll-geactiveerde animaties op websites vaak om een ​​klein verhaal in een blog of een productpagina te brengen. Overeenkomstige figuren of afbeeldingen kunnen ook eenvoudig worden gebruikt om los te komen en een gebruiker te helpen identificeren met bepaalde inhoud of producten. Ze helpen ook vaak om een ​​homepage een onmiskenbaar karakter te geven.

Zelf komische elementen maken of geschikte clipart gebruiken?

Er zijn verschillende bronnen voor online items. Enerzijds kunnen deze zelf gemaakt worden. Deze optie heeft verschillende voor- en nadelen:

(+) Op deze manier genieten gebruikers van de grootst mogelijke vrijheid, mits ze over de nodige tools beschikken.

(+) Het resultaat is heel individueel en draagt ​​daarmee bij aan het onmiskenbare karakter van de homepage.

(-) Als je zelf professioneel ogende komische elementen wilt creëren, moet je tenminste vertrouwd zijn met de nodige software.

(-) Het creëren van je eigen komische elementen kost tijd. Het is minder een optie om snel een homepage te bouwen.

Een andere optie is om toevlucht te nemen tot clipart. Deze zijn in grote aantallen online beschikbaar en kunnen eenvoudig in een homepage worden geïntegreerd. Grote gemeenschappen zoals het Gutefrage.net-portaal hebben de stripfoto's van hun leden verzameld en als galerij gepubliceerd. Nogmaals, deze methode heeft zijn eigen voor- en nadelen:

(+) Cliparts hoeven niet door uzelf te worden gemaakt. Ze kunnen eenvoudig worden gedownload en geïntegreerd in een website. Hiervoor zijn grote technische vaardigheden niet nodig.

(+) Het gebruik van cliparts kost relatief weinig tijd. (-) De uitdrukkingsmogelijkheden met cliparts zijn natuurlijk veel lager dan met uw eigen creatie van komische elementen.

(-) De getrainde kijker kan soms relatief snel zien wanneer stripboekelementen cliparts zijn. Als het een website van een ontwerper is, kan dit als een zwak punt worden beschouwd.

(-) Cliparts zijn slechts in beperkte mate gratis beschikbaar en het auteurschap moet bij het gebruik in acht worden genomen. Dit betekent dat gebruikers niet alle cliparts op internet klakkeloos kunnen gebruiken voor hun website. In het ergste geval kan een dergelijke procedure juridische gevolgen hebben.

Welke kosten moeten worden berekend voor komische cliparts?

Office-illustraties Of er überhaupt rekening moet worden gehouden met de kosten voor comic cliparts, hangt af van het soort gebruik. Als u op zoek bent naar cliparts voor niet-commercieel gebruik, bijvoorbeeld voor uw eigen blog, dan vindt u op internet een hele reeks collecties met motieven die vrij te gebruiken zijn voor dit doel. De keuze is enorm. In sommige gevallen gelden echter nog speciale bepalingen voor het gebruik (in sommige gevallen is bijvoorbeeld een verwijzing naar de bron vereist).

Bij commerciële websites, bijvoorbeeld de homepage van een bedrijf, is de situatie anders. In dit geval wordt het zoeken naar gratis clipart veel moeilijker. Als u toch een bepaalde selectie wilt, moet u bereid zijn te betalen. De prijzen verschillen, maar beginnen vaak al bij een paar euro. Afhankelijk van de vooruitzichten om met behulp van de website geld te verdienen, is dit een verstandige investering op lange termijn.

Belangrijk: het wordt moeilijk wanneer gebruikers banneradvertenties op de blog plaatsen. Bij twijfel is het al een commerciële site. Voor de zekerheid moeten website-exploitanten een kleine investering doen of vooraf juridisch advies inwinnen.

Grappige elementen zijn een aanwinst voor veel websites

Er zijn veel mogelijkheden bij het ontwerpen van een homepage. Bovenal moeten degenen die de site niet alleen voor hun plezier maar ook voor een commercieel belang runnen of die zoveel mogelijk mensen willen bereiken, belang hechten aan een succesvol en aantrekkelijk ontwerp. Komische elementen helpen vaak om een ​​website een onderscheidend karakter te geven - mits ze correct worden gebruikt. Zoals met zoveel dingen, geldt hier hetzelfde: wie de tijd neemt en voorzichtig te werk gaat, heeft een voordeel. Dit omvat ook het nadenken over de creatie of aanschaf van stripboekelementen en de wettelijke voorwaarden voor het gebruik ervan. Uiteindelijk loont het de moeite, want een goede homepage is een investering die zich op lange termijn terugverdient.is een project van ClipartsFree.de
© 2012-2022 www.ClipartsFree.de - Gratis clipart, afbeeldingen, gifs, wenskaarten